Essentiële oliën

AromaTouch massage

"Laad me met rust"

De AromaTouch massage is bij uitstek geschikt voor mensen die (te) veel in het hoofd zitten en stress gerelateerde klachten hebben. Je laden met rust/ontspanning is dan erg belangrijk.

Een massage met essentiële olie is een prachtige manier om ontspanning te geven. Massage geeft geestelijke veerkracht, harmonie en evenwicht. Daardoor voel je je als mens weer energieker en is het makkelijker om je problemen onder ogen te zien.

De AromaTouch massage is een zachte massage van speciale reflexpunten op je rug, nek, hoofd en voeten die weer in contact staan met diverse organen. Dit alles met ONTSPANNING als hoogste doel.

Tijdens de AromaTouch wordt gewerkt met 8 verschillende oliën die per duo een specifieke taak hebben: eerst ontspannende en kalmerend; je stress (cortisol)niveau daalt. Vervolgens een reinigend en beschermend duo; ontstekingsremmend en weerstand herstellend. Jouw immuunsysteem wordt op positieve manier aangesproken. De volgende twee zijn stimulerend, zowel voor de afvoer van afvalstoffen als voor de doorbloeding van de huid. Ze hebben een positief effect op je spieren en gewrichten. De laatste twee, bewuste als laatste, werken activerend; je komt in een positieve en actieve staat van zijn. Het gelukshormoon wordt verhoogt.

Sommige massages zijn krachtig, andere juist weer zacht. Een sportmassage is bijvoorbeeld krachtig en heeft een heel eigen doel, namelijk afvalproducten afvoeren en bloedsomloop stimuleren. Een zachte massage heeft een ontspannen uitwerking op de zenuwen.Een essentiële olie consult

Zit je met een klacht waar je graag van af wilt, dan ga ik graag met je in gesprek. Naar aanleiding van je klachten en je achtergrond informatie kan ik kijken welke olie het beste bij je past. Dit kan een kant en klare olie zijn, maar ook een samenstelling van verschillende oliën.

Deze samenstelling komt dan tot stand met behulp van een biotensor. Deze helpt mij te bepalen welke combinatie voor jou een toevoeging kan betekenen.

Neem contact met me op via onderstaande knop om een consult te plannen.


Wat doet een essentiële olie?

Essentiële of etherische olie staat bekend om haar geneeskrachtige en heilzame werking. Zo kan de olie bijdragen aan het zuiveren van het lichaam, het herstellen van de hormoonhuishouding of het bevorderen van de spijsvertering, om maar iets te noemen. Ook op het immuunsysteem en de gemoedstoestand kunnen essentiële oliën een positieve invloed hebben.

De website waar je de oliën kunt vinden waar ik mee werk kun je vinden door te klikken op deze link. Op deze site kun je ook zelf deze oliën kopen.


Warmte allergie

Warmte allergie bij tiener

Daphne was een jaar of 12-13 toen ze haar eerste menstruatie kreeg. Volledig volgens verwachting. Wat niet zo verwacht was, was het feit dat ze sindsdien last heeft van warmte allergie. Was dit toeval (toeval bestaat niet) of was deze uitslag dus hormonaal beïnvloed?

Warmte allergie bij tiener

Daphne was een jaar of 12-13 toen ze haar eerste menstruatie kreeg. Volledig volgens verwachting. Wat niet zo verwacht was, was het feit dat ze sindsdien last heeft van warmte allergie. Was dit toeval (toeval bestaat niet) of was deze uitslag dus hormonaal beïnvloed?

Samen met haar moeder heeft ze haar klachten besproken met de huisarts en een verpleegkundige. Conclusie was dat je hier niets aan kunt doen. Op dat moment hadden zij geen reden om aan te nemen dat dit niet waar hoeft te zijn. Dat wat regulier niet mogelijk is, is op alternatief vlak misschien heel goed te behandelen.

Afijn, Daphne heeft van haar eerste menstruatie tot haar 18e dagelijks last gehad van deze warmte allergie. Op verschillende momenten als onder de douche staan, sporten, (naar school) fietsen, etc.

Ze had dan erge jeuk en rode vlekken in haar gezicht en over haar hele lijf die een halve of hele dag konden blijven zitten. ’s Winters was het erger met kleding die schuring en/of transpiratie geeft. ’s Zomers was het iets minder aangezien de kleding dan voor minder overlast zorgt. In de zon liggen ging wel, maar het contact van haar huid op de handdoek was weer voldoende aanleiding om uitslag te geven. 

Na ruim 5 jaar hier dagelijks mee geconfronteerd te zijn en niet wetend dat dit behandeld kon worden, kwam ze vorig jaar bij toeval (toeval bestaat niet) met mij in contact.

Ik vertelde dat ik in opleiding was tot holistisch therapeut en dat ik al zo enorm veel had geleerd om mensen mee te kunnen ondersteunen om hun ongemakken te verzachten of zelfs weg te nemen. Ook werk ik al geruime tijd met essentiële oliën en deze combinatie van pure natuurlijke oliën en de holistische therapie werkt heel krachtig.

Daphne is op consult geweest en samen hebben we gekeken welke oliën voor haar geschikt waren. Alle oliën hebben een specifieke werking en na selectie van enkele oliën hebben we de beschrijving per olie erbij gepakt en deze klopten stuk voor stuk heel mooi met haar verhaal. Het was absoluut gelinkt aan haar hormonale disbalans.

Ik heb een rollerflesje gemaakt van oliën en deze mix rolde Daphne bij het opstaan en bij het naar bed gaan onder haar voeten. Al direct merkte ze verschil en na een week had Daphne geen uitslag meer!

Na het uitblijven van de klachten, zoals met heel veel dingen die ‘moeten’ vergat Daphne al snel dat ze elke dag moest smeren. De klachten zijn toen nog een keer teruggekomen. Ze is weer even gaan rollen en de klachten zijn daarna weggebleven.

Haar moeder heeft af en toe dezelfde roller gebruikt voor een enkele vage overgangsklacht en heeft er verder ook geen last meer van gehad.

Wat fijn om te weten dat het ook anders kan. De essentiële oliën die ik gebruik zijn van hele hoge kwaliteit, zijn volledig natuurlijk en hebben geen bijwerkingen. Ook kunnen ze gebruikt worden naast andere medicatie, dit verstoort niet de werking van medicijn of de olie.

Elk lichaam is anders en niet elk lichaam reageert op een olie met dezelfde reactie. Gelukkig zijn er vaak verschillende alternatieven om tot een mooi resultaat te komen. Het is even uitzoeken wat voor jouw lijf het beste werkt. Iedereen is uniek!

Heb jij ook ongemakken waar je graag vanaf zou willen? Kom eens langs op een van de vrije inloopavonden de laatste vrijdagavond van de maand, neem eens telefonisch contact op of maak direct een afspraak. Dan gaan we samen kijken wat voor jou een oplossing kan zijn.

Terug naar overzicht